Почистване на запушен канал, сифоните, WC с домашни средства

Те помагат да се пробие много малка тапа и да се премахне неприятната миризма. Има три рецепти за запушен канал.

Смесете една чаша сода, половин чаша каменна сол, разтворете ги във вода и изсипете всичко в тръба. След пет или десет минути включете силното налягане на гореща вода.

Източете мивката, ако в нея се е събрала много течност. Изсипете чаша сода в канализацията, изсипете чаша 9% отгоре оцет покрийте канализацията и оставете за половин час. След почивка всичко трябва да се измие с вряща вода.

Поръсете сол и сода за една нощ, така че през това време да не получат вода. На сутринта ги разтворете.

Вместо сода можете да използвате лимонена киселина.

Не забравяйте, че излагането на пластмасов сифон на високи температури е противопоказано.

Какво да направите, ако проблемът не може да бъде разрешен? Разказваме как да почистим замърсяването в мивка в кухнята в този случай.

Домакински химикали за почистване на канали, сифони, WC

В магазините се продават много продукти за премахване на задръстванията. Биват сухи, гелообразни и течни. Изберете подходящия разтворител въз основа на характеристиките на материала за почистване и степента на замърсяване. Някои от тях не могат да се излеят в пластмаса. Тази информация е посочена върху опаковката.

Алгоритъмът тук е съвсем прост: правилното количество средства се излива или покрива в отвора на сифона на мивката, например, за един час или през нощта. През това време не можете да използвате мивката. След това измийте това, което е останало.

При работа с битова химия задължително се придържайте към правилата за безопасност, Предварително почистете за 20 минути тръбите, отворите с вряща вода (стомана) или гореща вода със силно налягане (пластмаса).

В процеса не забравяйте да носите ръкавици, отворете прозорец или прозорец, така че стаята да е добре проветрена.

Ако съставът попадне върху кожата, незабавно го измийте обилно със студена вода без сапун.

Следният метод се използва отделно или в допълнение към двата изброени. Но е по-добре да работим заедно.

Какво да направите, ако имате запушен канал?