Освен естетика, важно е мебелите за баня да отговарят на определени изисквания, в зависимост от мястото на поставяне.

  • Устойчив на висока влажност и резки промени в температурата.
  • Защита от корозия, мухъл и плесен.
  • Удобство, практичност и максимална безопасност.
  • Здравина, надеждност и издръжливост.

В допълнение към мебелите за баня

Стаята трябва да има висококачествени и красиви водопроводни инсталации. Идеален, ако се комбинира с други интериорни елементи. Важно е да се спазва правилото на формата – ако рационализираните линии преобладават в обстановката, те трябва да доминират и в дизайна на водопровода.

 

Мебели за баня: описание на модни стилове

Има много популярни интериорни стилове, но за дизайна на банята по-често се избират 5 посоки. Нека поговорим за тях. И ще говорим накратко за модерните стилове в контекста на дизайна на мебелите.

Лофт

Стилът на таванското помещение се характеризира с интересни комбинации от материали. Например дърво и метал. Този ансамбъл е чудесен за декориране на мебели. Металът често присъства под формата на обков и фасади.

Цветове: черен, сив, кафяв, бял. Металните мебели с тъмни елементи изглеждат ефектно. Сочните тонове също имат място. Например, бордо, наситено зелено, синьо. Продуктите в този дизайн обаче не трябва да присъстват в големи количества – достатъчно е само един акцент.

Прованс

Прованс е много ефектен романтичен стил. Тук преобладават плавните линии и естествените материали. Любимо е дървото. И така, че мебелите за баня от масивно дърво да не страдат от влага, те се третират със специални съединения.

За баня в стил Прованс са подходящи светли мебели с издълбани шарки. Фасадите могат да бъдат украсени с ръчно рисувани, флорални или зеленчукови щампи. Повече възможности за дизайн са мозайка, остъклени или лампирани врати.

Ретро

Ретро мебели за баня – дървени модели с умишлено износени фасади, ефектен къдрав обков. Основните герои на този стил са шкафове с красиви каменни плотове, висящи шкафове със стъклени врати, рафтове с минималистични издълбани шарки.

Интересно е! Мебелите за баня в ретро стил се съчетават красиво със свободностоящи вани с крачета, мивки на пиедестал и мивки с кръгла купа.

Повече информация тук.

Необходимост от мебели за баня