Какво е важно да знаем за полиране на алуминиеви джанти?

Като инструмент за полиране на алуминиеви джанти и дискове ще използваме същите като за шлайфане.Единственото нещо, вместо колела с абразив, ще полираме с меки колела. Има много положителни отзиви за приставки от филц. Лакът прилепва добре към повърхността им.

Често за тази работа се използват дюзи от филц, а дюзи за парцали за труднодостъпни места. Препоръчваме и полиране с платнени колела. Те са добри за довършителни работи.

Що се отнася до лака, и тук използваме грубозърнест лак, плавно се превръща в фин.

Изберете подходящата паста за полиране на джанти. Можете визуално да различите неговата зърнестост. Колкото по -тъмна е пастата, толкова по -малко е зърнестостта. Светлозелено и черно и зелено са подходящи за нашата работа.

Същото важи и за диамантените пасти. Купуваме една паста с големи зърна, друга с малки зърна.

Важно е да знаете:

Полиращата паста трябва да се втрие добре в повърхността, която ще се обработва, докато цветът се промени.

По -добре еспециалната паста за полиране да се затопли преди употреба.

Преди да завършите полирането, избършете повърхността с кърпа от микрофибър.

Ако повърхността е прегряла и са се образували черни ивици, ще трябва да премахнете целия нанесен лак и да започнете процеса отначало.

След приключване на полирането измийте диска добре и го избършете със суха кърпа. Ако не искате често да прибягвате до полиращи дискове и да ги миете изключително със специални средства, тогава ви съветваме да нанесете слой лак веднага след полирането. Това не само ще защити, но и ще запази новоогледаната повърхност на дисковете със собствените си ръце. Във видеото по -долу можете да видите как можете да полирате диска до огледално покритие.

Полирането на алуминиеви дискове започва с почистване. Фабричните колела са покрити със специален лаков филм. Когато изсъхне, се променя и втвърдява. Нереално е да се премахнат тези остатъци физически, те прибягват до химическо отстраняване на боята. Когато купувате пералня, попитайте ясно – за какви задачи става въпрос и какви компоненти са включени в нея. Тази химия може да бъде токсична и неизползваема, особено ако дискът е прахово боядисан. Препоръчително е да използвате лак за измиване. Важно е да се обърне внимание на отстраняването на остатъците от самата течност – това може да причини корозия. И останалата мръсотия трябва да изчезне. Обърнете внимание на износването на дискове. Качеството на обработка на повреден диск с огънат ръб ще бъде под въпрос.

 

 

 

Какво е важно да знаем за полирането на джантите