Методи за ремонт на колата след градушка

1/. Почистване и полиране с глазурни полиращи пасти

Тази техника е добра за премахване на малки вдлъбнатини от градушка и се счита за алтернатива на технологията PDR. Някои собственици на автомобили практикуват почистване и полиране на повредената повърхност на тялото с помощта на полиращи пасти – „глазура“ у дома, а не в автосервизи. Уверете се, че знаете точно какво ще правите, преди да започнете работа.

Основното предимство на тази техника е, че не е необходимо да шлайфате повърхността дълбоко до метала на тялото. Допълнително предимство – по време на ремонтните дейности защитното антикорозионно покритие не се отстранява от производителя, тъй като лаковото покритие не се отстранява до нивото на металния корпус. Въпреки че тази техника се използва широко за отстраняване на дефекти (и не само вдлъбнатини от повреда от градушка), трябва да се вземе предвид, че боядисването на автомобила трябва да бъде в достатъчно добро състояние, за да може техниката да работи както трябва.

Как работи? Методи за ремонт на колата след градушка Първо, лицето, което извършва ремонта на автомобила, трябва първо да почисти добре работните зони на повърхността, така че всички дефекти да станат ясно видими. Следващата стъпка е да се шлайфа повредените участъци, обикновено с шлифовъчна машина с двойно действие и шкурка с пясък 180. Накрая има последно изравняване на повредените зони и боядисване на нововъзстановените зони. Обикновено тази работа не е толкова лесна, но резултатите изглеждат доста добри.

2/.Традиционен ремонт с течен пълнител Body Filler

Този метод е много подобен на предишния, но има някои незначителни нюанси. Основната разлика е, че трябва да премахнете слоя боя напълно, директно до метала на тялото. Отделен проблем при използването на тази технология е безопасността на антикорозионното покритие. Много големи вдлъбнатини не могат да бъдат отстранени с традиционните ремонти на течни шпакловки.
В тази статия можете да разберете полезни съвети за ремонт на автомобили след градушка.

Методи за ремонт на колата след градушка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *